ДАНС работи в рамките на възложените ѝ действия по прокурорска проверка

...
ДАНС работи в рамките на възложените ѝ действия по прокурорска проверка
Коментари Харесай

ДАНС работи по два сигнала свързани с Националната детска болница

ДАНС работи в рамките на предоставените ѝ дейности по прокурорска инспекция на Софийска градска прокуратура, формирана по сигнал на „ Търговска лига “, по отношение на проблема с Националната детска болница. Това съобщи по време на чуване в Народното събрание Пламен Тончев, ръководител на Държавната организация „ Национална сигурност “ (ДАНС). Тончев бе изслушан по проблема по искане на Елисавета Белобрадова и група народни представители от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ППДБ). Белобрадова попита на какво правно съображение са " привиквани " членовете на Обществения съвет в ДАНС, както и има ли отчет по отношение на инспекцията, осъществена от ДАНС, предава Българска телеграфна агенция. 

Пламен Тончев разясни, че дейностите на ДАНС са във връзка със сигнал и формирана прокурорска инспекция в Софийска градска прокуратура. 

Тончев заяви, че през втората половина на месец май в ДАНС е получен сигнал, подаден от изпълнителния шеф Таквор Бохосян  на " Търговска Лига- Глобален аптечен център ", против Кремена Кунева, изпълнителен шеф на Фондация „ Даная “, Ани Стоянова, заместник-изпълнителен шеф на Фондация „ Даная “, проф. Иван Литвиненко, ръководител на Обществения съвет за построяването на Национална детска болница и членовете на съвета. В сигнала се твърди, че с дейностите си членовете на Обществения съвет, както и Ани Стоянова и Кремена Кунева, са въздействали „ незаконосъобразно посредством апели и нагнетяване на негативизъм, което било довело до невиждана незаконосъобразна анулация на законосъобразното решение на Министерски съвет от 30 април 2024 г ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР